Overslaan en naar inhoud gaan

Upa activeren

Voordat je met de uniforme pensioenaangifte (upa) gegevens kunt aanleveren, moet je de upa activeren. 

Upa activeren
  • Eenvoudig pensioenaangifte doen met de upa.
  • Direct aanleveren vanuit je salarispakket.
  • In 5 minuten ben je klaar.

Meer informatie

Wat is upa activeren?

Elke maand of vier weken doe je pensioenaangifte. Dat doe je met de uniforme pensioenaangifte (upa) vanuit je salarispakket. Voordat je pensioenaangifte kunt doen met de upa, activeer je de upa via onze website. Dat is nodig om een koppeling te maken tussen je salarispakket en onze pensioenadministratie.

Upa nu activeren.

Hoe werkt upa activeren?

Bevestig je gegevens voordat je de upa activeert

Bevestig eerst je gegevens voordat je de upa activeert. Dat doe je op het werkgeversportaal.

Mijn gegevens nu bevestigen.

Administrateur activeert de upa

Regelt je administrateur je pensioenzaken bij ons, dan activeert je administrateur ook de upa voor jou. Zelf hoef je niets te doen. Regel je zelf je pensioenzaken, dan activeer je zelf de upa.

Zo activeer je de upa

Je activeert de upa via onze website. Log in met je inloggegevens voor het werkgeversportaal en selecteer je salarispakket. Zijn er meerdere loonheffingennummers, dan selecteer je ook de loonheffingennummers waarvoor je met de upa pensioenaangifte wilt doen. Afhankelijk van je salarispakket krijg je daarna een persoonlijk upa-account. 

Upa nu activeren. 

Eigen upa-account: vul de gegevens in je salarispakket in

Bij sommige salarispakketten heb je zelf een eigen upa-account nodig. Als dat zo is, dan krijg je van ons een gebruikersnaam en wachtwoord als je de upa activeert. De inloggegevens van je eigen upa-account zijn anders dan je inloggegevens voor onze website.

Je kunt je upa-account bij alle salarispakketten gebruiken waarvoor je een eigen upa-account nodig hebt.

In je salarispakket vul je de volgende gegevens in

  • Gebruikersnaam: dit is de gebruikersnaam die je krijgt als je de upa activeert.
  • Wachtwoord: dit is het wachtwoord dat je van ons krijgt als je de upa activeert.
  • Leveranciersnummer: het leveranciersnummer is hetzelfde als de gebruikersnaam van de gemachtigde aanleveraar zonder de letters. Heb je geen administrateur, gebruik dan je eigen gebruikersnaam zonder de letters.
  • Relatienummer/aansluitnummer: dit is het werkgeversnummer van het bedrijf waarvoor je pensioenaangifte doet. Als administrateur vul je hier dus het werkgeversnummer in van je klant.

Eigen upa-account: gegevens kwijt

Bij je upa-account op onze website vraag je jouw inloggegevens opnieuw aan. Je gebruikersnaam blijft het zelfde. Het wachtwoord dat je krijgt is nieuw. 

Pakket upa account: je kunt direct pensioenaangifte doen

Bij sommige salarispakketten heeft je softwareleverancier een eigen pakket upa-account (swo-account). Je hebt dan zelf geen persoonlijk upa-account nodig. Ook krijg je geen eigen gebruikersnaam en wachtwoord. Dat is namelijk niet nodig bij een pakket upa-account.

Als je de upa bij ons activeert kun je direct pensioenaangifte doen in je salarispakket. Het is niet nodig om extra gegevens in te vullen zoals bij een eigen upa-account.