Overslaan en naar de inhoud gaan

Loongegevens aanleveren

Elke maand of vier weken lever je loongegevens aan met de uniforme pensioenaangifte. Het aanleveren gaat direct vanuit je salarispakket. 

Aanleveren met de uniforme pensioenaangifte

De uniforme pensioenaangifte (upa) is de standaard voor het uitwisselen van salarisgegevens tussen werkgevers en pensioenfondsen. Met de upa lever je loongegevens direct aan via je salarispakket. In je salarispakket zie je direct of je pensioenaangifte goed is verstuurd. De status van de verwerking van je aanlevering kun je bij ons bekijken

Zorg ervoor dat pensioenaangifte op tijd bij ons binnen is. Bekijk de uiterste aanleverdata voor de pensioenaangifte. 

Je salarispakket moet geschikt zijn voor de upa

Je verstuurt jouw pensioenaangiftes met de upa direct vanuit je salarispakket. Je hebt daarom een salarispakket nodig dat geschikt is voor de upa. Heb je geen salarispakket? Dan raden we je aan om salarissoftware aan te schaffen of de pensioenaangifte uit te besteden aan een administrateur.

Elk salarispakket werkt net even anders. Je softwareleverancier kan je daarom het beste uitleggen hoe je in jouw pakket pensioenaangifte doet. De meeste softwareleveranciers hebben een handleiding voor je.

Upa activeren

Voordat je pensioenaangifte kunt doen met de upa, activeer je de upa via onze website. Dat is nodig om een koppeling te maken tussen je salarispakket(ten) en onze pensioenadministratie. 

Upa nu activeren.