Overslaan en naar inhoud gaan

Actueel

Dekkingsgraad december 2021


De actuele dekkingsgraad stijgt in december 2021 van 97,1% naar 97,4%. De beleidsdekkingsgraad is gestegen naar 100,1% (november 97,1%).

Lees meer

Betaling pensioenpremie en de coronacrisis


Het coronavirus heeft grote gevolgen voor de kappersbranche. We begrijpen dat het voor werkgevers op dit moment moeilijk is om aan hun betalingsverplichtingen te voldoen. Zoals het op tijd betalen van de pensioenpremie. We denken graag met je mee in het zoeken naar oplossingen.

Lees meer

Pensioenpremie stijgt, opbouwpercentage blijft gelijk


In 2022 wijzigen we de pensioenregeling niet. De pensioenopbouw blijft 0,80% over het pensioengevend loon. De premie stijgt in 2022 van 12,2% naar 12,5% van het pensioengevend loon. De werkgever en werknemer betalen allebei de helft van deze premie.

Lees meer

Werkgevers: salarispakket niet altijd geschikt voor doorgeven (pensioenopbouw bij) onbetaald verlof 


Als werkgever geef je via de uniforme pensioenaangifte (upa) loongegevens aan ons door. Je gebruikt hiervoor je salarispakket. Het is op dit moment niet mogelijk om met elk salarispakket onbetaald verlof en/of pensioenopbouw bij onbetaald verlof door te geven.

Lees meer

Z-score en performancetoets uitgelegd


Elk jaar berekenen we de Z-score en voeren we een performancetoets uit. De resultaten bepalen of werkgevers verplicht aangesloten blijven bij Pensioenfonds Kappers.

Lees meer