Overslaan en naar inhoud gaan

Arbeidsongeschikt

Je wilt weten wat er voor je pensioen is geregeld als je arbeidsongeschikt raakt. Het antwoord is: je blijft pensioen bij ons opbouwen als je arbeidsongeschikt raakt. 

Arbeidsongeschikt: je blijft pensioen opbouwen

Als je arbeidsongeschikt raakt, blijf je pensioen bij ons opbouwen:  

  • Over het deel dat je arbeidsongeschikt bent. Wij betalen de premie. Een voorwaarde is wel dat je pensioen bij ons opbouwde op het moment dat je arbeidsongeschikt werd.
  • Over het deel dat je (mogelijk) nog werkt. Jij en je werkgever betalen de premie.

Hoeveel wij betalen hangt af van je situatie

Wij betalen de pensioenopbouw over het deel dat je arbeidsongeschikt bent. Hoeveel we betalen, hangt af van het percentage dat je arbeidsongeschikt bent.

Percentage dat je arbeidsongeschikt bentPercentage pensioenopbouw dat wij betalen
80% - 100%100%
65% - 80%72,5%
55% - 65%60%
45% - 55%50%
35% - 45%40%
Minder dan 35%0%

Je hoeft niets te doen

Je hoeft niet aan ons door te geven dat je arbeidsongeschikt bent. We krijgen automatisch bericht van UWV en zorgen ervoor dat je pensioen blijft opbouwen.

Was jij arbeidsongeschikt vóór 2014?

Als je arbeidsongeschikt raakt, blijf je onder bepaalde voorwaarden (gedeeltelijk) pensioen opbouwen. Wij betalen dan de premie voor het deel dat je arbeidsongeschikt bent. Of wij de premie doorbetalen kan je zien op je pensioenoverzicht. Ontving je al vóór 2014 een WAO- of WIA-uitkering én betalen wij nog geen premie voor jouw pensioenopbouw? Dan kom je hier misschien alsnog voor in aanmerking. Om hiervoor in aanmerking te komen moet je in ieder geval voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • Je bent ziek geworden terwijl je deelnemer was aan deze pensioenregeling.
  • Je was deelnemer op het moment dat je WAO- of WIA-uitkering inging.
  • Je was toen minimaal 25% arbeidsongeschikt. We kijken naar het percentage dat je arbeidsongeschikt bent volgens het UWV.

Ontving je al vóór 2014 een WAO- of WIA-uitkering en voldoe je aan deze drie voorwaarden? Neem dan contact met ons op. Wij kijken dan of we ook voor jou de premie kunnen doorbetalen. Ben je arbeidsongeschikt geworden na 2014 dan hoef je geen contact met ons op te nemen. Als je aan de voorwaarden voldoet dan betalen wij al de premie voor jouw pensioen.

Vragen over je pensioenopbouw: neem contact op

Heb je vragen over je pensioenopbouw? Ben je bijvoorbeeld arbeidsongeschikt geweest en wil je weten of je pensioenopbouw toen goed geregeld was? Neem dan contact op met ons team. We zoeken het graag voor je uit.