Overslaan en naar inhoud gaan

Voor werkgevers: informatie over de ambtshalve nota

Gepubliceerd op:

Je bent aangesloten bij Pensioenfonds Kappers. Je hebt zojuist een ambtshalve (geschatte) nota ontvangen. Deze nota is gestuurd omdat wij volgens onze administratie nog niet alle loongegevens van je werknemers hebben ontvangen over periode 3 (maart). En mogelijk ook over periode 1 en 2 (januari en februari) 2021. Hieronder lees je meer over hoe je de loongegevens kunt aanleveren. 

Verplicht Uniforme Pensioenaangifte (upa) aanleveren

Als werkgever ben je verplicht de upa op tijd aan te leveren. Lever je de upa niet of niet op tijd aan, dan wordt er een ambtshalve nota op basis van een schatting verstuurd. Als het mogelijk is, wordt het bedrag gebaseerd op gegevens die al wel bij ons bekend zijn.

Houd er rekening mee dat je de loongegevens voor 2021 via de upa bij TKP Pensioen aanlevert. TKP Pensioen is de nieuwe pensioenuitvoerder. Heb je geen personeel in dienst? Neem dan contact met ons op. 

Heb je een administrateur gemachtigd om de loongegevens aan te leveren?

Neem dan contact op met je administrateur. Je administrateur kan voor je controleren welke loongegevens er nog ontbreken en deze aanleveren. 

Lever je zelf de loongegevens aan?

Maak dan een uitdraai in je salarispakket om te controleren of je alle loongegevens hebt aangeleverd. Heb je vragen over je salarispakket, neem dan contact op met je softwareleverancier. Via onze website kun je ook de status van de aanlevering controleren. Om in te kunnen loggen heb je een gebruikersnaam en een wachtwoord nodig. Deze heb je begin januari per post van ons ontvangen. 

Wanneer dien ik de loongegevens aan te leveren?

Pensioenfonds Kappers werkt met vaste aanlever- en notadata. Bekijk de uiterste aanleverdata.

Wanneer wordt de ambtshalve nota gecorrigeerd?

Op de ambtshalve nota rust een betalingsverplichting. Nadat alle loongegevens zijn aangeleverd, wordt de ambtshalve nota de eerstvolgende periode gecorrigeerd.