Overslaan en naar inhoud gaan

De pensioenpremie gaat omhoog


In onze pensioenregeling lees je wat voor jouw pensioen is geregeld. Wat je wel en niet krijgt. Hoe je pensioen opbouwt. En de keuzes die je kunt maken. 

Ieder jaar bekijken we of we onze pensioenregeling moeten aanpassen. Voor 2021 passen we een paar zaken aan. We moeten de pensioenpremie verhogen naar 12,2%. Dat was in 2020 nog 9%. Daarnaast is er een wijziging in het wezenpensioen.

Premie stijgt, verdeling blijft gelijk 

De rente staat erg laag. Het lijkt erop dat dit nog wel even zo blijft. De overheid heeft daarom nieuwe regels voorgeschreven waarmee wij de pensioenen moeten berekenen. De wet verplicht ons nu om de premie te verhogen. 

Wat niet verandert: werkgever en werknemer betalen ieder de helft van de premie. Jij en je werkgever gaan samen dus iets meer betalen voor jouw pensioen. Je betaalde 4,5% en je gaat nu 6,1% betalen. Hoeveel euro’s je zelf betaalt voor de opbouw van je pensioen, vind je iedere maand op je loonstrook.

Wijziging wezenpensioen

Kwamen er meer dan 5 kinderen in aanmerking voor een wezenpensioen? Dan kregen ze samen nooit meer dan 5 maal het bedrag voor 1 kind. Dit maximum is nu vervallen. Voortaan ontvangt elk kind bij overlijden van een deelnemer aan ons pensioenfonds het volledige bedrag aan wezenpensioen. 

Meer informatie

Wil je precies weten hoe je pensioen opbouwt? Dit rekenvoorbeeld (pdf) laat zien hoe het werkt.