Overslaan en naar inhoud gaan

Pensioen verlagen niet nodig


Je pensioen verlagen is in 2021 gelukkig niet nodig. Toch gaat het financieel nog niet goed met Pensioenfonds Kappers. Lees wat we hieraan gaan doen.

Herstelplan om onze situatie te verbeteren

Onze dekkingsgraad is nog steeds te laag. Daarom moesten we een herstelplan schrijven. In ons herstelplan staat dat we verwachten dat we binnen 10 jaar weer financieel gezond zijn.  

Lage dekkingsgraad, maar we hoeven je pensioen niet te verlagen 

De dekkingsgraad van ons pensioenfonds moet eigenlijk 104,8% of hoger zijn. Als de dekkingsgraad langer dan 5 jaar lager is, moeten we je pensioen eigenlijk verlagen. Die 5 jaar was op 31 december 2020 bereikt.

Ondertussen werkt minister Koolmees (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) aan een nieuw pensioenstelsel. Daarom besloot hij dat de pensioenen niet verlaagd hoeven te worden als de dekkingsgraad op 31 december 2020 hoger dan 90% was. Dat was bij ons het geval. Onze dekkingsgraad was op die datum namelijk 96,2%. 

Het bestuur besloot dat we je pensioen nu niet verlagen. Als we overgaan naar het nieuwe pensioenstelsel, moet je pensioen misschien alsnog verlaagd worden. Jaarlijks bekijken we of verlagen nodig is. 

We blijven je natuurlijk op de hoogte houden!